Metalen dakisolatie-element

Het metalen dakisolatie-element is een product uit het beproefde Puren M (Endele) isolatietechnieksysteem voor kostenbesparend, rationeel bouwen. Het element bestaat uit de niet verrottende, geslotencellige, vormstabiele en drukvaste superisolerende stof polyurethaan-hardschuim (PUR) (DIN 18164, deel 1). Deze ontwikkeling is een bijzonder economische variant van het in de praktijk beproefde, volledige dakspantisolatiesysteem uit het Puren M (Endele) programma.

PUR-hardschuim een grondstof in vele vormen

Juist bij geringe constructieve hoogten realiseert de bouwfysisch correcte warmdakconstructie van PUR uitstekende kwaarden en zorgt in vergelijking met soortgelijke constructies voor een enorme besparing op de bouwkosten. Het metalen dakisolatie-element van de warmtegeleidingsgroep (WLG) 024 voldoet volledig aan de eisen van het Duitse ZVSHK (Zentralverband Sanitär, Heizung, Klima).

Perfecte warmte-isolatie

In de warmetegeleidingsgroep (WLG) 024 beschikt het Puren M (Endele) metalen dakisolatieelement over een 50 um aluminiumlaag. Ter voorkoming van koudebruggen bevindt zich in de lengtezijden een liplas. De plaatverbinding geschiedt aan de kopse kant door de vorming van de wigverbinding.
Als isolatie-element voor enkellaagse schuine dakconstructies is het Puren M (Endele) metalen dakisolatie-element al in de fabriek van een watervast verlijmde houten lijst voorzien, die dient voor de bevestiging van het element op de onderliggende constructie.